TUFC verdient punt in episch duel

19 februari 2012

Tamale Utrecht FC vocht zich terug naar een 1-1 gelijkspel in Wa tegen Bazooka FC in een van hun moeilijkste wedstrijden uit de eerste divisie.

De jongens van Tamale hadden hun laatste thuiswedstrijd tegen Guan United verloren met 1-0, in een plaatselijke derby, en waren begonnen aan een missie om hun image weer op te poetsen. Ze omzeilden de hardnekkige defensie van het thuisteam, dat op eerder gelegenheden bijna toegang had verworven tot de Eredivisie.

Bazooka FC begon sterk aan de wedstrijd maar werd gemakkelijk door TUFC gecontroleerd, met een verdediging die werd geleid door aanvoerder Mohammed Alhassan. De uitclub leek ook in het middenveld beheerst, aangevoerd door Yussif Abdul Basit en Iddrisu Osman. De thuisclub leek in de eerste helft de grootste kanshebber op een goal, maar al hun schoten werden onderschept door de verdediging van TUFC.

Na de rust verving coach Mu-azz Choo, Alhassan Salam voor de jonge en getalenteerde Yakubu Alidu.

De impasse werd in de 75ste minuut doorbroken, toen de keeper van TUFC, Sulemana Firdaus, werd verslagen door een schot vanuit het middenveld. De wedstrijd werd vervolgd met weinig hoop voor de TUFC fans, voornamelijk Tamale studenten van de University for Development Studies, totdat Jafaru A Somed het strafschopgebied in rende en de bal naar de op de loer liggende middenvelder Yakubu Alidu schoot: die scoorde de gelijkmaker in de 85steminuut.

Tahir Moomin Benzema werd vervangen door Iddrisu Osman in de 87ste minuut, maar die slaagde er niet meer in de belangrijke laatste goal te scoren, nadat hij naast schoot in het penaltygebied.